Kings Ride Out

Geschreven door Assistant Director.

Koningsrit 29 april 2018

De weersverwachtingen voor deze dag zijn niet geweldig. Marian heeft echter een hele mooie rit voorbereidt door de Hoekse Waard.
Wie zal ondanks de weersverwachting de stoute schoenen aantrekken en op tijd verzamelen bij de Kogelvanger?

Ik ga niet met de stoute schoenen, maar bewapend met regenkleding rond 09.15 u richting Kogelvanger, het is dan nog droog in Oosterhout en ik kom dan ook droog aan in Breda.
Ik zie nog niemand van het Chapter maar Peter en Demy zijn al aan het werk dus ga ik aan de koffie. Vrij kort daarna komen André en Frank aan. Al zeiknat van de regen maar nog vol goede moed. Langzaam druppelen er een aantal leden binnen. Dat zijn de bikkels, zij laten zich niet afschrikken door het weer.
Uiteindelijk zijn staan wij met 10 stoere mannen te wachten op Marian ... ze zal toch wel komen???? En ja hoor, uiteindelijk komt zij nog op tijd aanrijden samen met Gerda, ook stoere meiden die zich niet laten afremmen.

Om 10.30 u vertrekken was het plan maar wij besloten nog even te wachten want het kwam met bakken uit de hemel. Even wat alternatieven besproken maar alsnog besloten de rit te rijden zoals Marian die had uitgezet. André en Frank bedachten zich en gingen alsnog niet mee ... minder stoer met regenkleding aan naar huis!

Dus met 10 motoren op pad. Via Galder, Rijsbergen, Rucphen, Oudenbosch, Fijnaart en Willemstad naar de lunchstop in Numansdorp. Jammer van het weer want het regent licht maar de route is echt mooi en wij komen op wegen die wij nog niet hebben bereden in Brabant. Bij het Schippershuis konden wij uit de regenkleding en genieten van een lekkere lunch. De lucht klaarde iets op en het werd droog.

Door de vertraging bij de start en het rustige tempo door de regen, hebben wij gezamenlijk besloten binnendoor terug te rijden naar Breda. Op weg naar de Kogelvanger had het veel weg van een soort afvalrace., niet dat er hard werd gereden maar om de zoveel kilometer haakte deelnemers af. Uiteindelijk zijn wij met 4 deelnemers weer terug bij de Kogelvanger en na een drankje sluiten wij de dag af en gaat ieder zijn weegs.

Marian gaf nog aan dat het wel jammer is dat wij het 2e deel van de rit niet hebben gedaan want dat deel is ook erg mooi. Zeker ook de laatste stop bij Restaurant "Waal" in Heerjansdam is leuk met een mooi terras aan het water. Zonde!

Dat wilden een aantal Chapterleden wel even checken. Dus op woensdag 2 mei zijn wij met 6 pensionado's de hele route gaan rijden. Marian had niet gelogen, ook het 2e deel was zeer de moeite waard en verdient het zeker om nog een keer op de agenda te komen. Na een drankje op het terras van "Waal" zijn wij binnendoor naar Oosterhout teruggereden.
De hele route in de zon en geen spatje regen.

Work sucks, lets ride!!

Piet