ENDURANCE RUN 2022

Zaterdag 18 juni 2022

delimiter image
0
Miles
550 miles voor de echte kilometervreter
0
Miles
275 miles, een bijzondere ervaring voor allen
0
Deelnemers in 2019
In 2020 en 2021 is helaas geen reguliere endurance run verreden
ENDURANCE RUN 2021

Zaterdag 19 juni 2021

Aangezien de jaarlijkse Endurance Run vorig jaar door COVID-19 geen doorgang kon vinden hebben we besloten om dit jaar een alternatieve -COVID-19 bestendige- Endurance Run te rijden. Het was weer een mooi evenement met zo’n 45 deelnemers.

Op zaterdag ochtend 19 juni, 2021 hebben we bij Café Buitenlust in Rijsbergen verzameld om daar alvast de nodige energie op te doen met een warm worstenbroodje en koffie. Bij vertrek is een pin met daarop Napoleon afgebeeld aan alle deelnemers uitgedeeld. Het is 200 jaar geleden sinds het overlijden van Napoleon en tijdens de rit doen we een aantal plaatsen aan, die hij in 1811 bezocht heeft.

Om 8 uur zijn de eerste groepjes van zo’n 6 deelnemers met kleine tussenpauzes vertrokken.

Eerst een stukje over de snelweg, daarna bij Nieuwegein van de snelweg af om de route binnendoor te rijden, we zijn eerste langs de Lek gereden om vervolgens binnendoor naar de Piramide van Austerlitz te rijden waar we een lekker bakje koffie gedronken hebben.

We hebben daarna de route verder gevolgd om om Amersfoort heen te rijden en via Nijkerk richting Apeldoorn en Deventer te rijden. Bij Deventer hebben zijn we van richting veranderd en zijn we langs de IJssel naar het noorden gereden richting het keerpunt van de route in Zwolle om vervolgens weer langs de andere kant van de IJssel weer naar het zuiden te gaan rijden.

Omdat het al begin van de middag was hebben we een lekker tentje uitgezocht om wat te eten waarna er snel andere groepen zich bij ons hebben gevoegd. We hebben daar heerlijk op het terras in de zon gezeten.

Na een klein uurtje toch maar weer opgestapt om weer langs de IJssel richting zuiden te rijden, na het mooie dijkweggetje kwam toch nog een stukje snelweg (was eigenlijk wel welkom om even lekker door te kunnen rijden) om vervolgens via Arnhem bij Wijchen weer van de snelweg af te gaan en richting Brabant te rijden. 

Via veel binnenweggetjes zijn we allemaal uiteindelijk weer veilig in Rijsbergen aangekomen waar eigenaar Charlie al druk in de weer was met de barbecue om lekkere hamburgers met frites te bakken. We werden na deze 470 km’s ook nog verwelkomd door chapterleden die niet hebben meegereden waardoor het alleen nóg maar gezelliger werd. Uiteindelijk was het een mooie dag met goed weer en leuk gezelschap!!

 

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een normale editie doen van de Endurance run met een lange (800+ km) en een korte versie (450 km) waarbij we weer verschillende landen kunnen aandoen en kunnen genieten van wederom een mooie dag.

Pyramide van Austerlitz
SLUISJES VAN VREESWIJK
NAALD VAN WATERLOO
Gemeente Baarn
SPONSOREN

Deze bedrijven steunen onze evenementen

Onze andere evenementen

Rijd eens mee met een van onze ritten of kom eens langs op onze chapteravond.

X