IN MEMORIAM

Jan Kennis

Als een van de eerste officiële Harley-Davidson Dealers in de Benelux werd Jan in 1994 sponsoring dealer van H.O.G. Breda Chapter Holland. Jan werd daarmee de eerste Director van ons Chapter. Na een slopende ziekte is Jan in 2016 overleden en is zijn zaak O.I.T. Harley-Davidson helaas gesloten. Jan heeft altijd zijn zaak uniek willen houden met een eigen stijl. Ook was hij de eerste die in Nederland een Streetparty organiseerde. De titel “Streetparty” werd door hem gepatenteerd. Het concept met marktkramen, live muziek en brullende Harley’s was destijds uniek in Nederland. Jan was een bijgelovig man en om te zorgen voor mooi weer tijdens de Streetparty ging hij ieder jaar naar Meersel-Dreef om worst te offeren aan de Heilige Clara. Het moet gezegd worden dat we altijd een zonnige dag hadden.
ERELID SINDS 2012

Ton van der Bijl

Ton werd onze tweede Director, nadat Harley-Davidson de regel schrapte die de sponsoring dealer automatisch Director maakte. Ton heeft ons Chapter vele jaren met veel verve geleid. Het motorvest van Ton is behangen met talloze speldjes, patches en herinneringen aan zijn betrokkenheid bij H.O.G. en ons Chapter. Ton heeft veel initiatieven genomen om met het chapter in het buitenland te rijden. Zo was een gezamenlijk bezoek aan de H.O.G. Rally St. Tropez in 2002 onder zijn leiding ontstaan. Daarna volgde ride-outs naar o.a. Schotland, Wales en het Lake District. In eigen land heeft Ton de Benelux H.O.G. Rally van 2007 naar Hoeven gehaald.
ERELID SINDS 2013

Jan Kort

Als mede-oprichter en Assistant-Director van het eerste uur heeft Jan in 1994 aan de wieg gestaan van H.O.G. Breda Chapter Holland. Naast Jan Kennis heeft hij veel pionierswerk verricht om van een bonte verzameling Harley-Davidson liefhebbers een hechte vriendenclub te maken. Jan heeft kort na de oprichting van de HOG de 3e Europese H.O.G. Rally georganiseerd in Hoeven. Daar was de Harley-Davidson directie bij aanwezig.

Erelid sinds 2019

Johan Ackermans

Als een van de eerste leden van Breda Chapter Holland heeft Johan aan de wieg gestaan hoe het Chapter zich in de afgelopen 25 jaar heeft gevormd. Een actief lid die ook meerdere bestuursrollen op zich heeft genomen. Een bekend gezicht bij vele andere Chapters aangezien Johan de banden warm houdt in Nederland en Buitenland. Met recht heeft Johan de titel van erelid verdient door alle inspanningen die hij de afgelopen 25 jaar heeft verricht. Een inspiratie en voorbeeld voor andere leden.
X