Equinox 2017

Geschreven door Jos en Marina.

Beste leden en vrienden van het Breda Chapter, hierbij verslag van onze gezamenlijke opening van de zomer: Onze eigen Equinox! (21-06-2017) Joehoe!! Zin in de rit, langste dag, lekker broembroem de zonsondergang tegemoet!

 Equinox 2017

Start in Rilland ... wow! Samen met de Bredase vrienden 43 blinkende Harleys plus zeker 7 meerijddames, wat een ge-wel-di-ge opkomst! Johan op de tafel komt er nauwelijks bovenuit. Warm! Snel, we gaan. Bij Stationsbuurt zien we 31° op een thermometer. Even wachten op een flinke trein, maar onze rij is toch echt langer. Zoete geuren op de Bloemdijk. Dat is toch echt fijn op een motor: je ruikt de natuur (behalve sommige rokers…).

Yerseke: een lekker windje, een nieuwe-ouwe schuur, erg mooi. Lama’s, alweer spoor en de Vlakebrug onderdoor. Hier nog oudland met koeien, bosjes en kronkelslootjes. Veel mensen realiseren zich waarschijnlijk niet hoe uniek dit is. Hé, een zilte geur! Het haventje van Wemeldinge in de zon, tweelingmolens, veel relaxte mensen en zwemmende jongens. Het moet hier fijn wonen zijn. De rit gaat verder langs het net nieuwe infobord/monument aan de Oosterschelde (een soort duikbril). Het water is heel laag, veel bodem, stenen, slikken, duikers, rapers en stekers.

Equinox 2017 2

Goes, de wijk Mannee (sjiek maar vrij doods) gaat bijna naadloos over in Wilhelminadorp. Hier wordt volop geleefd: het “volk” zwemt, zwaait, eet, drinkt en geniet van de warme avond in en langs het Sas. Ook druk bij ’t Looze Vissertje. Dit is start van de zomer ten top! Bij de open brug van de Zandkreekdam even uitpuffen ... fietspad, keermomentje! Links de zon en Colijn, rechts de vissen; wij rechtdoor over de Zeelandbrug. Even gluren naar onszelf in de spiegelwand van Omoda voor we Duiveland induiken. Leuk, 3 beschilderde windmolens. Erna vooral aardappelen met hier en daar een boer. Bange paarden en dagdag naar de laatste praatpalen bij Bru. Vanaf 1 juli zijn deze “Broers Konijn” verleden tijd, toch wel jammer. Het is al een tijd (te) droog, uitgestrekte stukken slik naast ons. Afslag Krammersluizen: Flipland here we come!

Tholen, de zon zakt al, de wind is nog lauw. Alweer een uniek stukje natuur: een schor vol meanderende geultjes, natuur om zuinig op te zijn. Vanaf de dijk zie je goed het prachtige patroon. We slaan af richting Scherpenisse, onze eindbestemming. Oei, ineens wat koeler en een beetje bewolking. Sint-Annaland, kassen, over een voor ons onbekende weg hier aan het eind van de wereld. Stavenisse, Sint-Maartensdijk, een rondje fruit, lekkere etensluchtjes, mmm, best honger. Opnieuw zeelucht! De dijk op en daar is de Zeester met vol terras, gezellig! De zon verdwijnt op het laatste moment in een wolkenband. Niet erg: wij zijn al in de wolken en proosten op het weerzien, de mooie rit en de prachtige start van deze zomer.

Johan en iedereen aanwezig: bedankt! Graag tot de volgende!

Jos en Marina