Kent Weekend

Geschreven door Cees.

Engeland, Kent Maidstone, Chilham, London. (7-8-9-10 juli). Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat het stiller is in mijn mailbox. Geen enthousiaste mailtjes meer van Eric en Rian over de trip naar Engeland.

 Kent 1

September 2016: enige dagen geleden werd het plan geopperd om een ride-out naar Engeland / Kent te maken. Aanmelden voor deze trip is mogelijk...
Na een paar dagen was dat niet meer mogelijk, omdat het aantal plaatsen al was volgeboekt. Enkelen, later benoemd als tijdelijk Oosterhout-chapter, boekten zelf overtocht en logies.

Eric en Rian bereidden deze reis voor, wat onder andere ook inhield, dat ze tevoren ter plaatse zijn geweest om de nodige contacten te leggen met de boerderij waar verblijf is geboekt, met Invicta Chapter te Maidstone en met Chelsea and Fulham Chapter voor de ride-outs op zaterdag en zondag. Ook werd daar voor fourage (bier e.d. ha, ha) het nodige geregeld met winkeliers en bekenden aldaar.

Na vele mailtjes met verstandige aanwijzingen en mededelingen, de geplande routes naar Duinkerke vice versa, naar Maidstone, de ride-outs ter plaatse enz. breekt uiteindelijk de dag van vertrek aan, vertrekpunt wordt Hazeldonk, om half negen aanwezig en vertrek om 9 uur naar Duinkerke. Eric besluit dat we in 2 groepen van 14 en 15 motoren rijden.

Hele groep op de boot, ik mocht ook meteen mee, en vervolgens weer in zelfde samenstelling vanuit Dover naar Coldblow farm te Maidstone. Rian had een kamerindeling gemaakt, zodat ieder de bagage van de motor kon halen en kwartier maken bij de toegewezen slaapplaats.

Na enkele drankjes, werd fish and chips door lokaal Marino’s gebracht, waarna iedereen meedeed aan het avondprogramma door Rian en Raymond: een kenniskwis voor ploegjes van 4 á 5 personen, met 5 ronden vragen, waarvan iedereen wel een of ander antwoord wist. Grote hilariteit en betrokkenheid van de teams met als klapper het maken van een limmerick, welke gezongen en voorgedragen moest worden!

Zaterdag vroeg uit de veren, Full English breakfast, door enkele leden bereid, en we gingen onderweg naar HD-dealer te Maidstone, waar we door een grote delegatie van Invicta chapter werden ontvangen.
Na uitleg over de te volgen route, baksteensgewijs rijden, aansluiten, eigen verantwoordelijkheid en veiligheid, een uitwisseling van gedenkplaten voor Invicta chapter en voor Breda Chapter Holland was het tijd om de motoren te starten.
Steeds weer een geweldig indrukwekkende gebeurtenis, het geluid van startende Harley’s en daarmee ook het groepsgevoel. Ik zie alleen riders met lachende gezichten: het kan niet anders dan dat iedereen het naar de zin heeft, zeker ook vanwege het prachtige weer!

Ik tel meer dan 50 motoren voor een ride out door stadjes, fraai landschap, smalle- met heggen omzoomde landweggetjes en stukjes snelweg met rotondes. Rotondes werden voor ons afgezet door road-captains van Invicta-chapter. Zie voor een indruk de fraaie foto’s op BCH website. In een Pub te Chilham genoten we van een exquise BBQ – lunch.

Kent 2

’s Middags gaan we met een tiental bikes richting Canterbury, alwaar we op afstand de Cathedral in de steigers zagen staan. Gezien de korte verblijftijd zijn we maar niet in de lange rij bezoekers aangesloten, maar hebben een toeristische wandeling gemaakt.
Ondertussen zijn voorbereidingen getroffen voor de Indische avond op zaterdagavond door Rob en Berry, met hulp van diverse vrijwilligers.
Het Indische eten viel bij iedereen heel goed in de smaak, er was meer dan genoeg, en velen gingen voor een tweede ronde om extra te genieten van de professioneel bereidde gerechten. Een delegatie van Invicta Chapter uit Maidstone die voor deze avond was uitgenodigd hebben zich ook tegoed gedaan tijdens een gezellige avond.

Kent 3

Zondagmorgen vroeg op en na ontbijtbuffet in groepjes van vijf motoren onderweg naar  Europe’s oldest dealer est.1924: Warr’s Harley Davidson, alwaar we werden verwelkomt door Chelsea and Fullham Chapter.
De shop is nog niet open, maar we kunnen wel gebruik maken van sanitaire voorzieningen.
Alhoewel we al een groot gedeelte van de wereldstad London hebben gezien, gaan we voor een stadsride-out naar diverse bezienswaardigheden onderweg. Towerbridge, London eye, Big Ben en Houses of Parliament, St. Pauls Catherdral, Harrods en meer werd gezien en gefotografeerd!
Veilig terug bij Warr’s dealer, hebben we inkopen gedaan, shirts e.d., en zijn we weer in kleine groepjes teruggekeerd naar Coldblow farm.
Voor het avondeten was een BBQ besteld, helemaal verzorgd en uitgeserveerd, voor ieder wat wils. Aansluitend een gezellige avond met voldoende drank en plezier.

Maandagmorgen vertrek richting Dover, na een ontbijtbuffet en accommodatie opruimen. Voorspoedige rit, weer in twee groepen naar DFDS terminal. Onderweg bij een benzinestop hebben we afscheid van elkaar genomen en vervolgde ieder zijn weg naar huis.

Het waren vier geweldige dagen, gelukkig hebben we een heleboel foto’s.

Cees M.