Verslag Rondje Biesbosch

Geschreven door Cees.

Ook deze rit stond al lang in mijn agenda. 15 Oktober 2015, laat in het seizoen, RONDJE BIESBOSCH. Als ik het goed heb begrepen, dan zijn Frank en André er eens voor gaan zitten en hebben een rit voorbereid door waterrijk gebied Biesbosch.

Natuurlijk ’s morgens meteen buiten kijken of de weersvoorspelling juist uitkomt, en jawel: Stralend weer. Samenkomst vanzelfsprekend bij “De Kogelvanger” waar Peter en zijn personeel nauwelijks de vraag om koffie aan kon. Een geweldige opkomst van meer dan 50 motoren, ik hoorde al de opmerking dat de opkomst beter was dan op de Season Openings ride out.
Wat hebben we een actieve vereniging.Na de briefing door André, Frank is op vakantie, startten we de motoren en na even een aantal ruiters gelegenheid te geven om zonder motorgeronk te kunnen passeren gaan we op weg.

Wat een ervaring, om Brabant te kunnen verlaten via de polder-, en provinciale wegen, soms kronkelend en soms een stuk rechtdoor, waar de grote groep weer in formatie kwam.
Verrassend landschap en wegen waar we allen van genieten en die ons voeren langs Galder, Rijsbergen, Etten Leur, Prinsenbeek, Zevenbergschen hoek, Drimmelen, Raamsdonksveer, Geertruidenberg en dan na een paar honderd meter A27 naar Hank.

Bij restaurant “De Waterman” was voor een grote groep gereserveerd om de lunch te gebruiken. André moest ’s morgens nog even telefoneren om door te geven dat de groep aanzienlijk groter was dan eerder doorgegeven. Goed adres, we werden zeer vlot bediend met voor elk wat wils.

Voldaan beginnen we aan een nog mooier gedeelte van deze tocht. Natuurlijk kan ik dat omschrijven, maar leuker is het voor jullie om naar de foto’s te kijken die Co al op onze website heeft geplaatst. Ook rijdend heeft Co foto’s gemaakt die een goede indruk geven waarvan we allemaal genoten hebben.

Bedankt  André en Frank voor alle moeite in de voorbereiding van deze rit, niet te vergeten onze actieve roadcaptains, voor het bijdragen aan een veilige tocht.