Verslag rijvaardigheidstraining

Geschreven door Assistant Director.

Het is een mooie ochtend. Wel wat fris maar dat mag de pret niet drukken. Er was vooraf nog wel wat discussie over verzetten vanwege mogelijke pekel, toch is er besloten de training door te zetten.

 

Ruim 20 Chapterleden en een handjevol leden voor de organisatie maakt de groep compleet. Allemaal goed gekleed en voorzien van zonnebril om 10 uur aanwezig voor de training.
Ton van Rooijen en Eric Stadhouders zorgen voor de koffie en samen met de Roadcaptains voor het uitzetten van het parcours. Co de Haze maakt foto's van alle verrichtingen dus alles gereed voor een mooie trainingsochtend.

Het parcours bestaat uit 6 oefeningen met o.a. slalom en één en/of met twee handen aan het stuur, straatje keren, stapvoets rijden en een remproef. Bij iedere oefening is er een Roadcaptain voor het uitleggen van de oefening.

Na de winterstop en sommigen op een andere motor zijn sommige oefeningen best lastig. Na individueel, oefening voor oefening, te hebben gedaan en hier en daar een paar tips ter verbetering  rijdt iedereen vlot de oefeningen achter elkaar. De een wat sneller als de ander maar altijd het rubber op het wegdek met of zonder treeplanken erbij ......

Na afloop van de training zijn de ervaringen gedeeld en iedereen is met een tevreden gevoel op de motor weer vertrokken. Sommigen naar Veghel, sommigen naar Rotterdam (of was het Nieuwerkerk) en anderen naar huis.

Kortom, een zeer geslaagde training en jammer dat 160 leden die gemist hebben. Iedereen kan best een beetje training gebruiken zo nu en dan!

Ride safe and have fun!
Piet