Alternatieve Ride Out

Geschreven door Assistant Director.

In de aanloop naar de "Aspergerit" van zondag 27 mei bleek dat deze door omstandigheden niet gereden kon worden. Nu was 27 mei ook de aankomst van Chapterlid Marcel Warbroek in Terheijden na een fietstocht van 2400 km van vanuit Portugal.

Het was even improviseren maar het is ons toch gelukt een korte maar mooie rit uit te zetten door Midden Brabant met als eindpunt het Café Restaurant "Ons Thuis" in Terheijden. Dus om 09.30 u verzamelen en na een praatje van Piet over de rit en wat safety aspecten gingen 24 chapterleden van start. Piet als voorrijder, Ronald als wegzetter en Bob met Frank als opsluiters. Raymond draagt zorg voor de EHBO. Kortom: alles in de hand. Het was prachtig weer en de regen werd pas in de middag verwacht waardoor de rit prima verliep van de Kogelvanger naar Haghorst voor de lunch. De route loopt langs Ulvenhout, Chaam, Baarle Nassau, Poppel, Vessem, Oostelbeers en de lunchstop in Haghorst bij Café Restaurant "Bij Verhoeven".

Het personeel van het Café Restaurant "Bij Verhoeven" heeft daar een lunch voorbereidt in buffetvorm. en wij hebben het terras achter het restaurant helemaal voor onszelf. Een aantal chapterleden bleven liever binnen vanwege de hitte en de zon. Al met al prima geregeld: goeie tent voor een stop. Doordat Piet contact heeft gehad met Martina was de aankomst van Marcel bekend. Hij komt rond 14.00 uur aan in Terheijden.

Om 12.30 u iedereen weer op de motor en klaar voor het 2e deel van de route. Althans, dat dacht Piet en ging er met een deel van de groep al vandoor ... tijd is tijd. Hij had echter niet in de gaten dat Raymond startproblemen had en Bob met wat achtergebleven chapterleden probeerde te helpen. De accu was echter kapot dus moest Raymond wachten op de ANWB.

De ontstane breuk hoeft normaliter geen probleem te zijn met het "Follow me Home"-systeem maar daarbij hadden wij niet gerekend op het verschil van route berekenen van TomTom en Garmin. Daar kwamen wij echter snel achter want na Oisterwijk komt Piet naar de N65 rijden met de halve groep en de opsluiters staan op dat moment op de N65 om rechtsaf te slaan om de route te vervolgen. Na de oversteek wordt duidelijk dat wij nog zo'n 6 à 7 motoren missen. Die zijn allen door Ronald weggezet in Oisterwijk in het "Follow me Home"-systeem, wachtend op de opsluiters die op dat moment als voor Piet waren gestopt.

Na kort overleg is Bob deze mensen op gaan halen en de regenbuien kwamen steeds dichterbij ... en de tijd begint te dringen!!! Net op het moment dat Piet, omwille van de tijd wil gaan rijden, komt Bob met de rest van de groep aan. Dus weer compleet op pad. De route loopt vervolgens via Udenhout, Loon op Zand, (het begint wat te druppelen) de Moer, Oosterhout (het stopt met druppelen) via Den Hout naar Terheijden. In Den Hout belt Rudy (vanuit Terheijden) naar Piet met het gegeven dat Marcel nog 10 minuten moet fietsen en Piet geeft aan dat de groep over 5 minuten aankomt in Terheijden. En dat klopt als een bus. Wij hebben net de motoren neer gezet en daar komt Marcel (vergezeld door Victor) aanfietsen vanuit Breda. Er staan al veel familieleden en vrienden Marcel op te wachten en het Chapter sluit zich bij hen aan om Marcel een warm onthaal te geven.Marcel heeft een geweldige prestatie geleverd en iedereen die zich schamper uitlaat over zijn "elektrische" fiets moet het hem maar eens nadoen! Na het ontvangst geeft Hans de aanwezige chapterleden nog een drankje en na een gezellig samenzijn gaan de chapterleden druppelsgewijs naar huis.

Kortom: het was een mooie dag, droog gebleven, op tijd in Terheijden en Marcel vond het leuk dat het Chapter bij zijn aankomst was vertegenwoordigd.

De "Aspergerit" wordt later ingehaald heeft Arno beloofd. Als er dan geen Asperges meer zijn dan eten wij een Aspergesoep bij de lunch :-)