Verslag Openings Ride Out

Geschreven door Jan en Rian.

Vandaag 7 april hebben wij onze eerste rit met jullie mee mogen rijden met het Chapter Breda. Direct na de fantastische rit werd ons gevraagd om het verslag te schrijven, dus dat is ook de eerste keer.

 

Na de aanschaf van onze eerste Harley in 2014 ging er al een wereld voor ons open van vrijheid en beleving wat kenmerkend is voor motorrijders. Toch hadden wij het niet gewaagd om ons direct  aan te sluiten bij het Chapter Breda omdat wij meende dat dit toch voor de intimi van OIT was en wij waren nog maar nieuwkomers in die wereld. Na de het overlijden van Jan Kennis en de noodgedwongen keuze van dealer, Rotterdam of Veghel, konden wij ook daar onze draai niet vinden. Het is zeker een knipoog waard naar Marty, die toch een aantal klanten van OIT weer bij elkaar bracht in St. Willebrord, en die ons er op wees dat het Chapter in Breda “life and kicking was” en of we dan niet eens naar een Chapteravond wilde komen. We hadden al een tijd het nieuws rondom de afwijzing van HOG naar het Chapter van Breda gevolgd en met die afwijzing, en het besluit om door te gaan, hadden jullie daarmee onze sympathie al gewonnen.

Dus besloten wij naar de Chapteravond te gaan, voor ons afgelopen vrijdag de eerste keer, en het was gelijk een warm bad! Vriendelijk en warm onthaal van de bestuursleden, een bijzonder hartelijk welkom van de voorzitter, en hele leuke ontmoetingen met diverse leden van het Chapter waardoor het voor ons direct duidelijk was, hier willen we graag bijhoren dus rijden we zondag mee.
Dus vandaag op deze zonovergoten dag opgetogen naar Breda, wat vanuit Rijsbergen maar 15 min rijden is. Opnieuw een warm onthaal, perfect geregeld met verkeersregelaars, Road Captains en opnieuw leuke ontmoetingen.
Toen vertrokken we op route met ca 60 motoren, en het geluid daarbij van al die brullende motoren, doet het hart sneller kloppen en de vreugde zinderend voelen. Bij vertrek kregen we vooraf een heldere briefing en we hadden intussen begrepen dat het Chapter gebruik maakt van het uit Amerika overgewaaide “follow up”-systeem om zo’n grote groep bij elkaar te houden met in achtname van veiligheid en respect voor alle mede weggebruikers die op zo’n mooie dag ook graag willen genieten zoals wandelaars, fietsers, joggers en paardenliefhebbers.
Wat een fantastisch idee is dat en wat een dynamiek geeft dat in zo’n groep, want vooraan achter Road Captain die de route aangeeft, is de snelheid iets onder de toegestane maximum snelheid, maar zodra je achter aan sluit moet je af in toe flink gas geven en dat houd je wel scherp. Alhoewel ik begrepen heb dat het afblokken van rotondes en kruisingen niet is toegestaan, zie je toch dat door de dynamiek van het rijden in zo’n groep, veel automobilisten stoppen en ons voor lieten gaan.

Het is dan niet verkeerd in mijn optiek om daar dan gebruik van te maken, met in achtname dat je altijd op moet blijven letten omdat er altijd zijn daar niet van gediend zijn en door komen.
Het was een prachtige route waarbij we op plaatsen kwamen waar ik nog niet eerder geweest was terwijl ik toch in deze regio geboren ben.
We hadden een tijdschema waar men zich perfect aan hield, we waren op tijd op de lunchplaats en hebben heerlijk gegeten. Prima idee om vooraf een menu te bepalen wat ze voor een grotere groep op tijd kunnen uit serveren.
De route terug was nog mooier, en de rit langs het industrieterrein in Antwerpen heeft altijd iets mystieks, dat komt omdat we zonder die lelijke fabrieken niet van die mooie kunststof onderdelen voor onze motoren zouden hebben en dat is altijd het overwegen waard.
Gelukkig zijn we allemaal zonder stukken en heelhuids weer bij de Kogelvanger aangekomen en zijn intussen weer veilig thuis.

Chapeau Bestuur! Chapeau Road Captains! Bedankt dat we dit mochten ervaren. Bedankt alle leden die ons betrokken bij hun wel en wee. Wij zullen ons zeker als leden inschrijven en zijn een volgende keer weer van de partij.

Hartelijke groet, Jan en Rian.