Tips & Tricks

HD toolbox

In dit document tref je diverse procedures aan waarin we uitleggen hoe bepaalde zaken geregeld zijn/worden:

Inschrijven en registreren - wat is het verschil?

Indien je nog géén lid bent van ons Chapter moet je je eerst inschrijven. Eigenlijk de enige voorwaarde hiervoor is dan je je als Harley-Davidson rijder/rijdster wilt aansluiten bij de gezelligste HD-club van Nederland. Het inschrijfformulier tref je hier aan:
(Chapter > Inschrijven)

Ben je eenmaal ingeschreven dan kun je je registreren (zie onder Aanmelden) en dat geeft na het inloggen extra informatie over ons Chapter. Na het invullen van het registratieformulier, en klikken op de Registreren-knop, ontvang je een e-mail waarin een link staat die je aan moet klikken. De site-administrator zal op zijn beurt een e-mail ontvangen voor de definitieve bevestiging en daarop je account activeren. Je ontvangt dan de laatste e-mail in dit proces om te melden dat je kunt inloggen op de site.

Wachtwoord en/of Gebruikersnaam vergeten - hoe los ik dat op?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je je wachtwoord of zelfs je gebruikersnaam vergeten bent. In de tijd waarin we leven staat de wereld bol van dit soort gegevens waarvan verwacht wordt dat we die toch maar blijven onthouden.

Onder Aanmelden tref je de vragen "Wachtwoord vergeten?" en "Gebruikersnaam vergeten?" aan en na het aanklikken van één van deze opties zie je in het linker deel van de site een korte uitleg en de mogelijkheid je e-mailadres in te vullen. Na het invullen hiervan en het klikken op de Verstuur-knop wordt er een e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres.

Het is van groot belang dat het ingevulde e-mailadres wel hetzelfde is als wat je tijdens het registreren hebt opgegeven. Mocht dat tussentijds gewijzigd zijn neem dan eerst kontakt op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In het geval dat je je wachtwoord vergeten bent, en het bovenstaande uitgevoerd hebt om dat te kunnen wijzigen, ontvang je een e-mail met daarin een verificatiecode. Klik op de link, in de e-mail, om op de site in het scherm te komen waarin je naast je gebruikersnaam de ontvangen verificatiecode moet ingeven. Om fouten te voorkomen is de beste methode de code te kopiëren in de e-mail en te plakken in de regel waarin deze ingevoerd moet worden.

Ben je echter je gebruikersnaam vergeten dan ontvang je een e-mail met daarin deze naam getoond. Hopelijk weet je het wachtwoord nog en kun je inloggen op de site.

Ride Out route(s) downloaden - hoe doe ik dat?

Van steeds meer Ride Outs wordt door degene die de rit uitzet één of meer routefile(s) aangeleverd. Die routefiles zijn dan vooraf te downloaden en te installeren op je eigen Garmin navigatiesysteem. Aangezien de routefiles achter de login zitten zul je dus eerst moeten inloggen op deze site en zie je vervolgens in het menu-item "Evenementen" de keuze "Ride Out Routes". Na hierop geklikt te hebben zie je dan de lijst met routes waarvan je er één of meer kunt downloaden volgens de methode zoals beschreven bij het route-overzicht.

Bij het inladen van een route file in je navigatiesysteem moet je nooit kiezen voor herberekenen van de route. Ook afhankelijk van de actieve kaartversie en profielinstelling kan de werkelijke route wat afwijken. De laatste nieuwe versie van de Garmin kaartdata is 2016.10, maar daar ben je zelf verantwoordelijk voor. 

Aanleveren kopij - mijn bijdrage aan nieuws en verslagen

Om de struktuur van onze Chapter website te behouden is het niet voor ieder toegestaan om artikelen te plaatsen. Als Chapterlid ben je echter zeker wel in de gelegenheid je bijdrage te leveren aan nieuwtjes en/of verslagen van Ride Out's en Chapterevenementen.

Je bijdrage kun je aanleveren als 'platte' tekst wat wil zeggen dat je op voorhand géén tijd hoeft te besteden aan de opmaak, zoals lettertype, lettergrootte en tekstkleur. De opmaak wordt voornamelijk bepaald door de sjabloon gebruikt voor het opzetten van de site.

Het toevoegen van foto(s) aan een artikel willen we beperken en er worden géén volledige albums geplaatst. Meestal volstaat één of twee relevante foto(s) om het artikel visueel te ondersteunen.

Dus ... kom op met jouw bijdrage en e-mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanleveren route(s) - de route van mijn Ride Out

Als je na de vele uren, die je besteed hebt aan het uitzetten van een route, zover bent dat je de route wilt delen met je Chaptervrienden dan kan deze op de site geplaatst worden. Liefst natuurlijk uiterlijk enkele dagen vóór aanvang van de Ride Out of het Chapterevenement, omdat dit ten eerste de Webmaster in de gelegenheid stelt de route toe te voegen en ten tweede, zeker zo belangrijk, men deze op tijd kan downloaden en in de Garmin kan plaatsen.

Momenteel is dit beperkt tot GDB-bestanden voor Garmin. Echter kan men met een routeconverter dit type bestand vaak omzetten naar een ander formaat waarmee het ook voor andere merken bruikbaar is.

De aangeleverde route's worden niet gekontroleerd bij plaatsing, namelijk kan de instelling van jouw navigatieapparaat anders zijn ingesteld dan dat van degene die de route overneemt. Na het overnemen van de route is het van belang géén herberekening uit te voeren.

Je routebestand(en) e-mail je bij voorkeur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.